Oroszlánsörény gomba bemutatása

Az Oroszlánsörény gomba jó elnevezés.

Ezek a gyönyörű fehér, “fogas” gombák valóban úgy néznek ki, mint egy oroszlánsörény! Botanikai neve Hericium erinaceus. És van még néhány színes neve is… szakállas foggomba, sündisznógomba, szatírszakáll, szakállas süngomba és pom-pom gomba. Kínaiul Hou Tu Gu-nak hívják, ami majomfej gombát jelent, angolul Lion’s Mane ami Oroszlánsörény, Magyarországon még a Süngomba név  is elterjedt. Bármennyire szórakoztatóak is ezek a nevek,nem ez a legjobb ebben a gombában. Még csak az sem, hogy finomak és olyan ízűek, mint a homár (adj hozzá egy kis vajat)! Nem… ami igazán különleges ezekben a gombákban, az a gyógyító képességük. A hagyományos kínai orvoslás évezredek óta használja őket gyógyászati előnyök hosszú listájára:

 • Antibiotikum
 • Antioxidáns
 • Antidiabetikus
 • Fáradtság gátló
 • Gyulladáscsökkentő
 • Hepatoprotektív
 • Nephroprotektív
 • Neuroprotektív
 • Öregedésgátló
 • Szívvédő

Az ókori Kínában az Oroszlánsörény olyan nagyra becsült gyógygomba volt, hogy csak a királyság számára tartották fenn.

A z Oroszlánsörény különösen híres az idegnövekedési faktor (NGF) stimuláló képességéről. Neurotróf tulajdonságai segíthetnek bizonyos kihívást jelentő egészségügyi problémák kezelésében. Az Oroszlánsörény egyéb gyógyító összetevői közé tartoznak a polipeptidek és a zsírsavak. Az enzimek és oleanolsavak, poliszacharidok és adenozin… támogathatják az immunrendszert és az emésztést, valamint gyulladáscsökkentő hatásúak. Ez azt jelenti, hogy az Oroszlánsörénynek erős terápiás hatásai lehetnek. Úgy tűnik, hogy a kutatók szeretnek az Oroszlánsörény után kutatni. Elsöprő számú tanulmány mutatja be, mire képesek ezek a gombák.

Erősíti a bélrendszert és az immunrendszert
Az agy és a neurológiai funkciók javítása
Rákellenes tulajdonságok
Javítja a szív egészségét
Antibakteriális előnyei

Az oroszlánsörény gomba is tartalmaz béta-glükánokat amelyek erőteljes immuntámogatást nyújtanak. Ők ezt a hatásukat főként a belekben fejtik ki.

Az oroszlánsörény gomba három fő területe ahol áldásos tevékenységét kifejti az az emésztés, az idegrendszer és az immunrendszer.

A bél az aggyal közvetlen kapcsolaton keresztül kommunikál ezt hívják úgy, hogy bél-agy tengely (gut-mind link). Az utóbbi évek felfedezései közé tartozik, hogy a még csak kórtanilag sem minden esetben tisztázott, egyre inkább népbetegség jelleget öltő olyan idegrendszeri elváltozások széles köre emberekben mint az Alzheimer kór, depresszió, demencia, hiperaktivitás, autizmus, sőt legújabban már a Parkinzon kórok vagy az MS (multiple sclerózisos) formákat előidéző okokat mind mind a belekben kezdik keresni. A velünk élő baktérium tömeg a mikrobiom összetétele közvetlen és azonnali hatással van hangulatunkra, idegrendszerünk működésére. Az agy működésében megnyilvánuló problémák sokasága igazi oka a hasban keletkezik,ott  keresendő. Az immunrendszerünk kb 80%-a is a belekben lakozik ami szintén érthető hiszen ez a cső találkozik a külvilágból közvetlenül érkező mindenfélével, hasznos és káros anyagok tömegével tehát itt aztán nagyon nagy szükség van arra, hogy kiválogassuk mit engedhetünk be a szervezetünkbe.  A táplálék minőségének is elsődleges szerepe van a mikrobiom összetételének alakulásában és bármily meglepő emésztésünk aktuális állapotának közvetlen befolyása van idegrendszerünkre, hangulatunkra.

Ugyanígy kutyája immunrendszerének több mint 80%-a is a bélrendszerében él, így a bélrendszer egészsége kutyája egészségének alapja.

Az Oroszlánsörény erősíti a bélrendszert és az immunrendszert, támogathatja kutyája emésztési egészségét is, ami támogatja az immunrendszer egészségét. Az Oroszlánsörényben található oligoszacharidok prebiotikumként működnek, azaz segítenek táplálni a jó baktériumokat a kutya bélrendszerében. A Oroszlánsörény hatékonyabbá teszi a probiotikumokat is… és ez jó dolog. Az Oroszlánsörény segíthet a bélnyálkahártya regenerációjában, és megelőzheti vagy helyreállíthatja a szivárgó bélrendszert. És kimutatták, hogy fekélyellenes hatásai mellett szabályozza az IBD-t.  • Egy 2013-as malajziai tanulmány megállapította, hogy az Oroszlánsörény patkányokban fekélyellenes hatással bír. Egy 2015-ös kínai tanulmány megerősítette ezt a fekélyellenes sikert. • Az Oroszlánsörény kivonatai javították a gyomorhurut és a gyulladásos bélbetegség (IVD) tüneteit is. • Egy 2017-es kínai tanulmányban… az Oroszlánsörényben található poliszacharidok növelték a sejtközvetített és humorális immunitást egerekben. Az immunfunkciók, mint például az NK (natural killer) sejtek aktivitása és a makrofág fagocitózis is javult. Ezáltal a Lion’s Mane értékes tagjává válik kutyája bélrendszerét és immunrendszerét támogató csapatának!

Az agy és a neurológiai funkciók javítása.

Az életkor előrehaladtával a kutyák gyakran kezdenek bizonyos mentális változásokat mutatni. Kutyáknál ez CCD, vagyis kutya kognitív diszfunkció. Vannak, akik kutyus Alzheimer-kórnak hívják. Az idős kutyák kissé zavarttá válhatnak. Láthatja, hogy a kutyája a sarokban vagy bútorok mögött ragadt… vagy elfelejthet kimenni a szabadba pisilni. Ha ezeket a jeleket észleli, az Oroszlánsörény segíthet. A kutyus demencia esetében fontos a megelőzés. Így fiatalabb kutyának adva is segíthet abban, hogy az agya a legjobban működjön. Az Oroszlánsörény csodálatos az agy és az idegrendszer erősítésére Is. Az Oroszlánsörény valóban javíthatja az agyműködést és a memóriát. Ezenkívül serkentheti az idegek növekedését… és még a sérült idegek regenerálódását is elősegítheti. Íme, csak néhány tanulmány. • Kawagishi és munkatársai japán kutatók 2004-ben publikáltak egy tanulmányt, amely kimutatta, hogy az Oroszlánsörény-kiegészítés javította a funkcionális kapacitást enyhe demenciában szenvedő betegek csoportjában. • Egy másik japán tanulmány 2009-ben megállapította, hogy a Lion’s Mane tablettát szedő résztvevők teszteredményei javultak a próba során. (A próba azt mutatta, hogy utólag visszautasították. … így a hosszú távú használat lehet a legjobb.) • Más kutatásokban Kawagishi és munkatársai azt is megállapították, hogy a kivonatok (az oroszlánsörény micéliumából származó erinacin A és a termőtestekből származó hericenonok) átjuthatnak a vér-agy gáton, és serkentik az NGF (idegnövekedési faktor) termelését. Ez az Oroszlánsorény egyik legfontosabb előnye. Az NGF segít az agy neuronjainak túlélésében. Az alacsony NGF pedig olyan betegségekhez kapcsolódik, mint a demencia és az Alzheimer-kór.

Segítség a degeneratív myelopathiához? A degeneratív myelopathia (DM) pusztító, progresszív betegség. Nem fájdalmas, de a DM-ben szenvedő kutyák fokozatosan elveszítik mobilitásukat, és megbénulnak a hátsó lábaik. Az Oroszlánsörény némi reményt nyújthat a DM-ben szenvedő kutyák számára (amely hasonló betegség az SM-hez, a szklerózis multiplexhez az emberekben). A mielin egy lipid, amely burkot képez bizonyos idegrostok körül a központi idegrendszerben. SM-ben a mielinhüvelyek károsodhatnak, ami megakadályozza, hogy az idegek üzeneteket küldjenek és fogadjanak az agyból. Degeneratív mielopátiában a kutya immunrendszere megtámadja a mielinhüvelyt. A krónikus gyulladás károsítja a myelin hüvelyt. Ez progresszív idegszövet-károsodáshoz és a motoros kontroll elvesztéséhez vezet. Az Oroszlánsörény segíthet a remielinizációban. A legtöbb hagyományos állatorvos úgy véli, hogy a DM teljesen gyógyíthatatlan. De a holisztikus állatorvosok gyakran megtalálják a módját annak, hogy lassítsák az előrehaladást vagy javítsák a tüneteket.

Rákellenes tulajdonságok

Az Oroszlánsörény hasznos lehet a rák megelőzésében és kezelésében is. A többi gyógygombához hasonlóan. Az Oroszlánsörénynek szerepe lehet a rákos betegek támogatásában. Számos tanulmány hivatkozik a különböző rákos megbetegedések lassításában vagy visszafordításában elért sikerére. Ide tartozik a gyomor-, máj- és vastagbélrák, továbbá a leukémia és a tüdőrák. • 2011-ben és 2015-ben koreai kutatások megállapították, hogy az Oroszlánsörény segít a leukémia elleni küzdelemben. További vizsgálatok kimutatták, hogy az Oroszlánsörény segíthet aktiválni az apoptózist (ráksejtek halálát).  Az Oroszlánsörény kivonatok segítettek megelőzni a tüdőbe történő áttéteket vastagbélrákra átültetett egereknél. Számos gyógygomba ismert immunerősítő képességéről. A Chaga  gomba ismert rákellenes hatása szintén proapoptotikus. Az Oroszlánsorény pedig értékes kiegészítője a rák megelőzésében és kezelésében az Immuno Gut készítményben.

Javítja a szív egészségét

Az Oroszlánsörény támogathatja a szív- és érrendszer egészségét a krónikus gyulladás csökkentésével. A krónikus gyulladás szívproblémákhoz és más kapcsolódó problémákhoz, például cukorbetegséghez vezethet. Az Oroszlánsörény segíthet a zsíranyagcserében is. Segíthet az elhízás szabályozásában, amely hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához. És korlátozhatja az oxidatív stresszt az artériákban, csökkentve a szívroham és a szélütés esélyét. • A magas zsírtartalmú diétán lévő egerek lefogytak, amikor Oroszlánsörény-kivonattal etették őket. • Maláj kutatók azt találták, hogy az Oroszlánsörény segít megelőzni az oxidatív stresszt, amely érrendszeri betegségekhez vezet. • Az Oroszlánsörényből kivont Hericone B segített megelőzni a véralvadást, és csökkentette a stroke kockázatát. Ha kutyájának bármilyen szívbetegsége kockázati tényezője van, cukorbeteg vagy hajlamos hízni, próbálja ki az Immuno Gut-ot!

Antibakteriális előnyei:

Sokan mindig el akarják kerülni az antibiotikumok használatát kutyájuk fertőzései esetén. Részben érthető mert az antibiotikumok elpusztítják a fertőzést okozó baktériumokat, de válogatás nélkül elpusztítják a hasznos baktériumokat is, így a kutya mikrobiómáját is károsítják. A Lion’s Mane úgy néz ki, mintha erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezne. Az MRSA (Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus) egy makacs fertőzés, amely gyakran érinti a kórházi betegeket. Az antibiotikum-rezisztencia nagyon nehézzé teszi az MRSA megszabadulását. A kutyák egy másik baktériumtörzset kaphatnak, az MRSP-t – meticillinrezisztens staphylococcus pseudointermediust. És az MRSA-hoz hasonlóan nagyon nehéz lehet kezelni. Az ilyen típusú fertőzések gyakrabban fordulnak elő immunhiányos kutyáknál. Az MRSA vagy az MRSP kutyákban krónikus problémákhoz vezethet, mint például: • Lassan gyógyuló vagy fertőzött sebek • Tartós bőrfertőzések vagy tályogok • Krónikus húgyúti fertőzések, fül- vagy szemfertőzések Így biztató látni néhány tanulmányt, amelyek az Oroszlánsörény antibakteriális hatásait mutatják be. • Az International Journal Of Medicinal Mushrooms folyóiratban megjelent 2005-ös tanulmány megállapította, hogy az oroszlánsörény termőtesteinek és micéliumának kivonatai MRSA-ellenes hatással bírnak. A kutatóknak ezután sikerült izolálniuk az MRSA-ellenes vegyületeket a gombából. • Az Oroszlánsörény poliszacharidjairól kimutatták, hogy H.pylori-ellenes aktivitással is rendelkeznek. Tehát, ha kutyája makacs bakteriális fertőzésekkel küzd, az Oroszlánsörény segíthet leküzdeni őket. Ez csak néhány az Oroszlánsörény számos előnyéből, amelyet a kutyájának hozhat.

Az Immuno Gut készítmény használata indokolt minden olyan esetben is ahol a májtámogatás indokolt.

Különféle fertőző mint pl: Toxoplazmózis, Leptospirózis és nem fertőző okok mint mérgezések, akár gyógyszer mérgezések által okozott májgyulladások és daganatos elváltozások. Gyomor gyulladás fekély, daganat. Hasmenés, vékonybélgyulladások, colitis. Pancreatitis – Hasnyálmirigygyulladás kiegészítő terápiájára is javasolt.

Ha kutyáknak készült más Oroszlánsörény terméket vásárol, kövesse a címkén található adagolási utasításokat.

De a legtöbb kiegészítő emberek számára készült. Ebben az esetben tegyük fel, hogy az adag 75 kg súlyú személyre vonatkozik, és igazítsa a kutyája súlyához. Megjegyzés: Mindig meg kell főzni ezt a gombát  a kutyának. Emészthetetlenek lehetnek, és gyomorrontást okozhatnak, ha nyersen adjuk őket. Javaslat: Győződjön meg róla, hogy a táplálékkiegészítő egész termőtestekből, nem pedig micéliumból készül. Sok gomba-kiegészítő csak micélium tartalmú. A micéliumban magasabb a keményítő, és kevesebb a béta-glükán tartalom, amely a gyógygombákat olyan egészségessé teszi! A fent idézett kutatások nagy részét egész termőgombákból származó kivonatokkal végezték.

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!