Maitake (Grifola frondosa - Bokrosgomba)

(Bokrosgomba, Grifola frondosa)

Egyes éttermekben újabban divatba jött mint ’’Hen of the Woods’’ azaz az erdő tyúkja fantázianéven rendelhető étel nem valamilyen baromfi, hanem egy főként tölgy, szil és juharfák tönkjein növekvő taplógomba, a maitake. Az egyik legízletesebb és egyben leghasznosabb gombafaj.

A Bokrosgomba tartalmaz B, C és D vitaminokat, aminósavakat, makro-, mikroelemeket, gazdag rostforrás. Sok tanulmány igazolja daganatellenes és a legyengült immunrendszert helyreállító hatását. Magas antioxidáns kapacitása elsősorban poliszacharid komponenseinek köszönhető. Nemcsak béta glükánok, de fructo-oligo-szacharidok (FOS) oligofruktóz, polidextróz, dextrin és laktulóz mind szerepet játszik az immunstimuláns hatásban.

Némelyik nem képes ezek közül felszívódni, mégis a bél mikroflóráját alakítva fejti ki immunmoduláns hatását. A Maitake tanulmányok szerint képes emelni a makrofágok, természetes ölősejtek (natural killer cells) és a citotoxikus T sejtek számát ezáltal fejti ki daganatellenes hatását. Segít a kemoterápia mellékhatásainak csökkentésében.

Gyakran használják a következő esetekben kedvenc háziállatokon:

 • Immungyengeség
 • Daganatok, kemoterápia mellékhatásai
 • Vérnyomás, vércukor problémák,
 • Fertőzések
 • Máj, hasnyálmirigy betegségek
 • Bélrendszeri problémák

Az egymástól távolinak, függetlennek tűnő területek említése is mutatja, leginkább – mint a gyógygombák általában – az egész szervezetre mint működő egészre fejti ki roboráló hatását. Fontos kiemelni, hogy mindezt a többi gyógygombával szinergizmusban azaz egymás hatásait erősítve teszi.

Cordyceps, Maitake, Mandula, Reishi, Shiitake
A Tumor készítményünk használatát bármilyen típusú daganat esetén javasoljuk, természetesen súlyos betegség esetén más készítményekre akár egyéb gyógygomba kivonatok együttes használatára is szükség lehet.
5 980 Ft14 870 Ft
Törlés
Cordyceps, Maitake, Mandula
Elhízott kutyák karcsúbbá, eltunyult kutyusok energikusabbá válását segíti. Magas vércukorszint, inzulin intolerancia. Máj, hasnyálmirigy, vese problémák. Műtét után.
5 980 Ft14 870 Ft
Törlés
Maitake, Reishi, Shiitake
Mindhárom gombafajnak kiemelkedően erőteljes hatását a daganatok elleni küzdelemben használjuk, mindhárom kicsit máshogyan hat, együtt adva egymás hatását erősítik.
5 980 Ft14 870 Ft
Törlés
0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   20% kedvezmény

   2 db bármilyen 200 ml-es termék vásárlása esetén

   Cardio 200 ml

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!