Shiitake (Lentinula edodes)

A shiitake, egy Kelet-Ázsiából származó gyógyhatású ehető gomba, amelyet a hagyományos gyógynövény-gyógyászatban évezredek óta használnak.

A shiitake gombának erős daganatellenes hatása van. Kiváló A, B, C és D vitamin forrás valamint tele van olyan fontos ásványi anyagokkal is mint a vas, kálium, calcium, magnézium, mangán, vas, réz, cink, szelén. Alacsony a kalóriatartalma, magas diétás rost és fehérje tartalma. Több életfontosságú aminósav mint a lizin, arginin, metionin, vagy a fenilalanin a szervezet számára jól hasznosítható formában fordul elő benne.

A Lentinula edodes fajhoz tartozó shiitake gombák l-ergothioneint és immunerősítő poliszacharidot, lentinánt tartalmaznak.. A poliszacharidok fokozzák a peritoneális makrofágok fagocitotikus aktivitását, azaz a szervezet gyulladásgátló és daganatgátló tulajdonságait.

A gombából kivont béta glukánról, a lektinenről kimutatták, hogy aktiválja az immunglobulinokat, a természetes ölősejteket (Natural Killer Cells) így  az immunrendszer felébresztésével a szervezet a tumor sejtek ellen fordul. A poliszacharidok fokozzák a peritoneális makrofágok fagocitotikus aktivitását, azaz a szervezet gyulladásgátló és daganatgátló tulajdonságait.

 

Főbb  hatásai röviden:

 • Gomba es vírusellenes hatás
 • Rákellenes, immunmoduláns hatás
 • Májvédő, szabályozza a koleszterin, zsíranyagcserét,
 • Támogatja a bélflóra működését.

A shiitake gomba előnyös tulajdonságai akkor a legjobbak, ha más gyógygombákkal kombináljuk. Például egy Reishi, Shiitake és Maitake gombát tartalmazó étrend-kiegészítő segíti a leghatékonyabban háziállatának metabolizmusát.

Cordyceps, Reishi, Shiitake
A  ’Cardio’ egyéb tulajdonságai mellett kedvezően hat a szívre, vérkeringésre is. A Cardio termék egy egészségbomba, tonizál. A benne lévő háromféle  gyógygomba a Ganoderma (méregtelenít, erősíti az immunrendszert) a Cordyceps…
5 980 Ft14 870 Ft
Törlés
Cordyceps, Maitake, Mandula, Reishi, Shiitake
A Tumor készítményünk használatát bármilyen típusú daganat esetén javasoljuk, természetesen súlyos betegség esetén más készítményekre akár egyéb gyógygomba kivonatok együttes használatára is szükség lehet.
5 980 Ft14 870 Ft
Törlés
Maitake, Reishi, Shiitake
Mindhárom gombafajnak kiemelkedően erőteljes hatását a daganatok elleni küzdelemben használjuk, mindhárom kicsit máshogyan hat, együtt adva egymás hatását erősítik.
5 980 Ft14 870 Ft
Törlés
0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   20% kedvezmény

   2 db bármilyen 200 ml-es termék vásárlása esetén

   Cardio 200 ml

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!