Immunerősítés és öregedésgátlás

ősz kutyaAmelyik kutyának szerencséje van és nem lesz daganatos, allergiás, cukorbeteg stb., az csak egyszerűen megöregszik. Sajnos nagyon gyakran korábban, mint amit egyébként a teremtő számára lehetővé tett, vagy ami genetikailag predesztinált. Ki-ki válassza a hozzá közelebb állót.

Idős kutyák és macskák

Az öregedés természetes jelenség, kedvenceink biológiai órája rövidebb életszakaszt szab nekik, mint amit mi emberek kaptunk. Ebben a rövidebb életben rendkívül fontos, hogy a szervezet működése minél tovább megmaradjon az optimálishoz közeli szinten.

Ha észrevesszük, öreg barátunk már nem a régi, általában megértéssel, bús belenyugvással fordulunk felé. Pedig tehetnénk ellene!

Termékeink

Mely szervek hanyatlása okozza legészrevehetőbben az öregedést?

A kognitív funkciók – rigorózusabb, morgósabb lett öreg bundás. Már megvan a maga “bónája”, amit mi szívesen ráhagyunk “jobb a békesség” alapon.

A mozgás (Izületek) – csak baktat a betonon, már nincs kedve nekirugaszkodni.

Emésztés és májfunkciók – Gyakoriak, melyek nem látványos tünetekben mutatkoznak, de a laborlelet árulkodó. Nem feltétlen kell cukorbetegség vagy icterus (sárgaság) hányás vagy hasmenés ahhoz, hogy a májműködés közelítsen végső határaihoz. Ezért is fontos évenként legalább egy ellenőrző laborvizsgálat bizonyos kor felett, még jobb egy részletesebb geriátriai szűrővizsgálat.

Elhízás, túlsúly – hiszen ha csak a gazdikat megnézzük is érthető. Sokkal kevesebb pocakos gimnazistát látunk, mint ötveneseket ugye? Úgymond érthető, pedig dehogy.

Bőr és szőr egészségének fenntartása fontos feladat, hiszen ez védi az állatot. A kültakaró állapota is árulkodó a szakértő szemnek.

Vese és a húgyutak problémái is gyakoriak és szerteágazóak. Szintén laborvizsgálattal jól felderíthetők a kevésbé látványos esetek.

öreg kutya nem hord szemüvegetA természetben élő (farkas, ló, stb.) állatok egyedfejlődésük során van egy viszonylag rövid (az emberénél sokkal rövidebb) növekedési, felfutási, érési szakasz, míg az állat az anyjára van utalva. Innen hamar a saját lábára áll és az élethez, a táplálékszerzéshez szükséges biológiai funkcióit élete legvégső szakaszáig folyamatosan gyakorolja. Nincs táppénzen, nem jár bottal, nem hord szemüveget, mégis a szabad természetben élő farkasok élethossza kb. megegyezik az emberhez társként szegődött kutyákéval. Gondoljunk bele: se vakcina se féreghajtás, se táppénz, csak az örökös harc a zsákmányállat elejtéséért, a szaporodásért, a falkában betöltött rangsorért, és mégis nagyjából megegyező élethosszal számolhatnak.

Állatorvosként nem hiszem, hogy a vakcinák és féreghajtó kezelések károsak, akárcsak feleslegesek volnának. Sokkal fontosabb és az öregedést, a szervezet hanyatlását igazán okozó tényező az állat átlagos gyulladásos szintjének emelkedése. A felsorolt szervi funkciók hanyatlását is az állat általános gyulladásos szintjének emelkedése okozza. És azt mi okozza? Hát az életvitel, mint nálunk, embereknél – sajnos sok a hasonlóság. Elsősorban is a táplálkozás, kisebb részben a mozgásszegénység.

Egy betegség fellángolása – milyen szép a magyar nyelv, ’’lángol’’ – a súlyos tünetek megjelenésével jár. Ugyanakkor a fentiekben felsorolt szervek ’’öregség miatti’’ hanyatlását a hamu alatt izzó parázsként foghatjuk fel, amit az általános gyulladásos szint emelkedése okoz. Kiváltó oka a széles körben elterjedt szénhidrát alapú diéta, a magasan feldolgozott ételek, száraztápok.

A gyógygombáknak van egy úgynevezett adaptív hatása, én ezt intelligens hatásnak fordítom, nagyjából azt jelenti, hogy minden szervezetben kicsit másként hat, ott a segítség, ahol a legnagyobb a szükség.

A kognitív funkciók, a máj és emésztés legjobb támasza az oroszlánsörény gomba.

A fiatalos lendület visszaszerzése, öregedésgátlás, a tüdő, a vese speciális védőfaktora a cordyceps gomba.

A leghatásosabb immunerősítő és gyulladáscsökkentő, a legtöbbet kutatott, legnagyobb forgalmat elérő gyógygomba a reishi. (Ganoderma Lucidum)

A vírusok ellen talán a shiitake véd legjobban és még sorolhatnám.

Mindegyikről általánosságban elmondható, hogy immunmoduláns és egymás hatását segítik, felerősítik, ezért is forgalmazzuk őket általában keverékekben.

Gondoljunk úgy a gyógygombák megelőző hatására, mintha a hamu alatt izzó parazsat oltogatnánk, mert így jelentősen meghosszabbíthatjuk kedvenceink életét, méltó öregkort biztosítva nekik.

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!