Váltsa be ajándék pontjait!

Még nem regisztrált törzsvásárlónk? Regisztráljon most és gyűjtsön pontokat minden vásárlás után!

Az állatorvos válaszol

Folyékony gombakivonatok adagolása kisállatok számára

A zsinórmérték 1 ml / 10 kg + 1 ml mindegyik gombakészítményből, mint alapadag.

Jobb 7-10 napos bevezető időszakban kevesebbet adni, mondjuk azt a +1 ml-t nem. Ne este adjuk egyben az egészet, mert lehet, hogy nem fog elaludni utána mivel a készítmény általában kissé felpörgeti.

A felső határt jószerével a pénztárca szabja meg, mert ha a dupláját eteti ennek az adagnak se lesz semmi baja a kutyának, sőt. Szoktam súlyos esetekben javasolni, hogy ezt az adagot kétféle készítményből egyszerre fogyassza. A Sun gombás készítménynél sajnos még 3 hét után is előfordulhat, hogy nehezen tolerálja a kutya, igaz ritkán; ez hasmenésben nyilvánul meg. Ekkor maradjunk meg a kisebb adagnál hosszabb ideig. Még nem áll elég adat rendelkezésre kisállatok esetében, de az emberi fogyasztás tapasztalatai után is nyugodtan mondhatom, hogy mérgező adag nem ismert. Kicsi mennyiségeknek is van értelme és gyógyhatása az információ miatt – vannak ahol lovaknak adnak körülbelül háromszoros macska adagot sikerrel – és ahol igazán elkél a segítség ott egészen nagy adagok is nyugodtan adhatók. Ha a szervezet saját védekező rendszere még ébreszthető, akkor az az állat nagy eséllyel fel is épül.

A másik összetevője a gyógyulásnak az étrend!!!

Nem az egyéb gyógykezelések és kemoterápiák az igazán fontosak a gombák mellett, hanem a helyes étrend. Mondom ezt állatorvosként a szakma írott  szabályainak is helyenként ellentmondva. A faj igényeinek megfelelő állati fehérjére és állati zsírokra alapozott, kevés szénhidrátot tartalmazó és kevéssé feldolgozott tápanyagokat tartalmazó étrend ami értelemszerűen nem táp.

Ettől függetlenül a szükséges gyógykezelések sem nélkülözhetők általában. Az allergiák súlyos tüneteket, viszketést okozó heveny szakaszában megspórolni a szteroidokat felesleges állatkínzás szerintem is. Csak ezek a szteroidok aztán néhány hét, hónap után többnyire nyugodtan elhagyhatók, míg gyógygombák nélkül többnyire évekig sem. A kemo mellé a mellékhatások csökkentése érdekében fontos gyógygombát adagolni, tehát senkit nem akarok rábeszélni, hogy javasolt kemoterápiás kezelést hagyjon ki ha egyébként hisz benne. Többen többre megyünk és a kemoterápiák eredményei is javuló statisztikát mutatnak. A véleménykülönbség inkább a prioritás listában van. Véleményem szerint első a gyógygomba és második helyen a helyes étrend áll és minden további helyes és szükséges gyógyszer, kegyszer, beavatkozás csak a harmadik helyen állhat ezekben a krónikus belgyógyászati esetekben. Kivétel talán a fájdalomcsillapítás, mert nagy fájdalom esetén elsődleges a hatásos fájdalomcsillapítók alkalmazása.

A gyógygombák adagolása vérhígítókkal és inzulinnal együtt fokozott figyelmet, óvatosságot igényel! Jelen tudomásunk szerint minden más gyógyszerrel nyugodtan adhatók együtt.

Tegye fel Ön is kérdését!

Kisállatok egészségével kapcsolatban nem mindig könnyű a legjobb döntést meghozni. Amennyire lehetőség van rá távolból segíteni, készséggel állunk rendelkezésére.

Azoknál a helyzeteknél, ahol szükséges személyes találkozás szakorvossal, külön jelöljük. 

Kérdések és válaszok

Vizslán Mastocytoma és egyéb bajok

G. Norbert  kérdése

Van nekem egy 30 kilogrammos 11,5 éves magyar vizslám akit szeptemberben műtöttek subcutan  mastocytomával. Akkor elkezdtük szedni a Tumor gombát napi 6ml adagban néha kapott immunmax illetve immunogutot is  látványosan felépült a barátom. 1 hete áttértünk a nyers etetésre az allergia miatt is egy ideje kap spirulinát, izületvédőket illetve  máriatövist és lazacolajat kúra szerűen. Tegnapi napon voltunk Uh-vizsgálaton és azt állapították meg, hogy a prosztatája bevan gyulladva illetve a mellékvesével lehetnek gondok Cushing gyanús ezért szerdán megyünk vérvételes tesztre. Az lenne a kérdésem hogy melyik gyógygombát lenne érdemes még szedni most csak a Tumort adom neki.

Tisztelettel: G. Norbert 

 
Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza

Kedves Norbert!

Jó szerivel mindegy is, hogy Tumor vagy Immun Max készítményt ad ebben az esetben. Ha Cushing, a megfelelő gyógyszert is kell adni mellé.
Én napi 4ml Immun Max-ot adnék ebben a szituációban. A lazacolajnál fontos, hogy csak kúraszerűen, a többit etetheti hosszan.
A mastocytoma alattomos egy valami, de hogy hónapokkal a nagy adag gyógygomba szedése után prostata, mellékvese gondok kezdődnek ez szokatlan. Vérvizsgálat mit mutat?

Üdvözlet
2023 jan 11.

 

G. Norbert  kérdése

Tisztelt Doktor úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy ön mit szól hozzá, szeptemberben amikor volt a kutyámnak mastocytoma műtétje utána elkezdtünk különböző gyógygombákat használni önöktől (Tumor, Immuno-gut, immunmax) van neki még 2 szemölcse is az egyikbe sajnos a műtét előtt borotvával belevágtak és utána nagyobb lett de azóta stagnál mellékelek képet is róla eredetileg olyan volt mint a kisebb kíváncsi vagyok erről önnek mi a véleménye és van még két jóindulatú lipoma,februártól valami oknál fogva már nem emlékszem rá lehet készlet hiány miatt K9-Inuextrát használunk lehet hallott már róla abban is 6 felé gomba, colostrum, sör élesztő és E-vitamin van. Ön szerint használjuk továbbra is ezt vagy térjünk vissza a Tumorra mert olvastam, hogy a folyékony hatékonyabb, kutyám érdekeit nézem bármelyiket használhatom csak jó legyen.

Köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza

Kedves Norbert!

Tumor gombát javaslok, sőt kétszeres gyógygomba dózist. (Nemsokára kapható nálunk Lepketapló gomba az lenne az ideális másik komponens.
Nem fog tetszeni amit írok, de ha (mastocytoma műtét után) belevágtak, megindult, ezt is el kell távolítani, plusz szövettan.
Lipoma ránézésre lipoma vagy szövettan szerint igazoltan lipoma. Ha altatják első esetben azokat is kikaphodhatják vagy legalább gondolni rá, második esetben békén kell hagyni.
Én nem mondom, hogy ez az igazság, a kutyát se láttam, távolról bekiabálni se illendő, a véleményem kérdezte, elmondtam.

Üdvözlettel

2023 május 14.

G. Norbert  kérdése

Köszönöm Doktor úr!

12 éves a kutya én már nem merem megkockáztatni az altatást ennél a műtétnél is elment a hallása egy része hálisten más gond nem volt, Németh professzor az egyetemen azt mondta igaz  ránézésre bár ő is hozzá tette hogy így nem konkrét de jóindulatú szemölcs szerű bőrszaporuatnak látja. A lipomák azok igazolt citológiai eredmények. Esetleg ha lesz ez az új gombafaj akkor kipróbáljuk.

 

 

 

 

Tanácsadás

S. Zoltánné Kati kérdése

Üzenet: Segítségét kérném! Nyirokcsomódaganata van a kutyámnak! Szeretném tudni kaphat-e valamelyik készítményükből? Pantoprazolt és Prednisolont kap, de egyre soványabb csak fekszik alig eszik! Az orvos aki diagnózist adott azt mondta meg ne próbáljam adni neki, semmire nem jó! Szerintem meg ezek a gyógyszerek nem jók, olyan zavart lett! Nagyon köszönöm ha válaszol. Üdvözlettel:

 
Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza

Kedves Katalin!
Az orvosának üzenem: ha nem próbálja meg adni neki, tényleg semmire se jó. Talán így helyes a mondat.
A kutya jelenleg szteroid kezelés alatt áll. A Pantoprazol gyomorvédő, azt a szteroid tabletta esetleges mellékhatásai miatt kapja, semmi köze a betegséghez. Ha a szteroidot pl injekcióban kapná, bizton nem kellene a pantoprazol. Így se biztos, hogy kell, de a partvonalról nem illik ebbe belebeszélni.
A gyógygomba kivonatok a kutya immunrendszerét erősítik, helyreállítják azt a védekező mechanizmust ami ha egészséges lett volna, nem alakul ki a daganat. Ha már létező daganatról beszélünk a kérdés mindig az, hogy időben vagyunk-e még. Erre én azt szoktam válaszolni, hogy amíg a tulajdonos nem hozta meg a végleges döntést az elaltalásról addig van remény. Hasonló diagnózissal már van kutya 2 éves túléléssel, akinek 4-6 hetet jósoltak.
1 ml/10kg + 1 ml a normál adag. Daganattal kezelés alatt álló állatokon ennek a kétszerese ajánlott.
Pl. 25kg-os kutya kapjon 3,5 ml Tumor terméket reggel és 3,5 ml Tumor vagy Immun Max terméket koradélután. Összesen 7 ml. (Ne este.)
10 kg-os kutya 2×2 ml értelemszerűen.
Megtapasztaltam praxisom során, hogy csodák igenis léteznek, bár nem általánosan. Olvassa blog cikkeimet a weblapon, mert a gyógyulás másik összetevője a helyes étrend. Barf-szerű étrendre való áttérést javasolok. (2-3 hét átmenettel.) Üdvözlettel:

 

 

Fülrühösség

D. Éva kérdése
Üdvözlöm önöket. Nálunk a fülatkával gyűlt meg a gondunk a kutyus már több kezelést kapott de egyszerűen nem tudunk megszabadulni az atkától. A kérdésem a következő lenne. Jó hatással lenne e az önök terméke a kutyus ezen problémájának leküzdésében és ha igen melyik terméket ajánlanák? A pontos adagolásról és szeretnék kérdezni.9 hónapos 55 kg os Moszkvaiőr kutyusról van szó. Válaszukat előre is köszönöm
 
Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza

Kedves Éva!
Atkák ellen én Advocate pipettás kezelést javasolok. Vigyázat kullancs ellen nem véd, de ha a fülbetegséget akarják megszűntetni 1 doboz, azaz 3 db pipetta szükséges utasítás szerint. Melléklet.
Minden más esetben etessen gyógygombát!  :))
Üdvözlettel

D. Éva kérdése

Köszönöm a válaszát az Advocate pipetta használatán már túl vagyunk. Most a helyét fogjuk lekezelni plusz még mindig kapja az Advocate- et. Kiegészítésnek gondoltam az önök készítményét immunerősítés céljából mert ugye azok a kutyusok fogékonyabbak az atkára akiknek gyengébb az immunrendszerük. Ezért szerettem volna ha tudnak ebben tanácsot adni

 
Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza
Így már világos. Immunerősítés céljából az Immun Max Terméket javaslom. Napi 5-6 ml adagban hosszabb távon. 3-4 hónap.

Fontos még a diéta. Kerülje a feldolgozott étkeket, tápokat, inkább friss belsőségekre alapozott (hentesnél is kapható) étrendet javaslok.
Üdvözlettel.

D. Éva kérdése

Értem köszönöm akkor eszerint fogunk eljárni.

 

 

Quicky, 7 éves angol szetter allergiával és tumorral él

Dr. V.T.  Ágnes kérdése:

Tisztelt Doktor Úr! 

Angol szetter kutyánk 7 éves. Allergiás 2019. óta minden év augusztusában. Az allergia viszketéssel, bőrvörösséggel jelenik meg, szőrhullással folytatódik. Nagyon szenved ilyenkor.

Orvosi rendelvényre gyógyszeres kezelést kapott, ennek “mellékhatásként” az ínyén epulis keletkezett, melyet leoperáltattunk.

Ettől kezdve huminsavas vitaminnal erősítettük az immunrendszerét. 

Ebben az évben azonban a újabb “kinövés” keletkezett a felső ajka szélén, melyet leoperáltattunk, a növedék szövettani eredményét mellékelten elküldöm. Nagyon megijedtünk, hogy családtagunkként szeretett kutyánk lelete nem túl bíztató.

A szövettan ismeretében kerestünk számára természetes gyógymódot. Így találtunk szerencsére az Ön gyógygombáira. 

Jelenleg a tumor és az allergia készítményeiket szedi kutyusunk. Reggel az allergia este, a tumor keveréket (27 kg a kutya testsúlya, 2,5 ml szed mindkét keverékből).

Kiváló az erőnléte, kedve a gyógygombáktól.

Szeretném Doktor Úr véleményét illetve javaslatát kérni, hogy az általunk választott készítmények megfelelőek-e, az ismertetett problémákra.

Diagnosztikai értesítő

Az állat adatai: Quicky nevezetű, 7 éves, Angol szetter fajtájú, kan kutya
Tulajdonos adatai: V. Kinga
kórszövettani, fénymikroszkópos vizsgálata során:
Biopszia – Kórszövettani eredmény
· idült fekély-képződéssel, fekély-alapi aktív, körülírt, idült gennyes gyulladással és multifocalis, peri- és intratumoralis enyhe-fokú lymphocytás reaktivációval terhelt állományú, low grade malignitási fokozatú, differenciált, jól vascularisált, kis mitoticus aktivitású: kb. 1-3 osztódó sejt/10 nagy nagyítású látómező, sejt-polymorphismus, és sejtmag-polymorphismus jeleit nem mutató, finoman granulált chromatinú, elongált, orsó alakú, ill. ovaloid, éles határú maggal, 1 basophil mérsékelten prominens magvacskával, mérsékelt mennyiségű acidophil cytoplasmával rendelkező, mérsékelt mag/plasma arányú, fascicularis elrendeződésű, fusocellularis (orsósejtes mikro-morfológiájú) lágyszöveti sarcomát figyeltünk meg, a megvizsgált metszési síkokban vér- és nyirokérbetörés jelei nélkül. Negatív sebészi szélek.
Diagnózis, kórisme:
· Low grade, kis malignitási fokozatú lágyszöveti sarcoma/fibrosarcoma.
9. Vélemény, javaslat:
· Javasolt a postoperativ kontroll és az immunprotectio (immunrendszert támogató kezelés).

Előre is köszönöm a segítségét.

Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza:

Kedves Ágnes!

Nagyon köszönöm levelét, örülök neki.

Csak augusztusban allergiás? Milyen gyakran fürdik? (főként augusztusban, otthon samponnal) Mennyi szénhidrátot, erősen feldolgozott ételt pl táp, konzerv eszik? Mióta is eszi a gyógygombákat? Használnak-e bármit külsőleg? pl féreghajtó, lábtisztogatás séta után?

Ha a kutya is, gazdi is boldog a jelenlegi állapottal – napi össz 5ml gyógygomba, hajrá csak így tovább, egye hosszútávon. Az allergia mentes szezonban az Allergy készítmény helyett esetleg az Immuno Gut indokoltabb lenne. (A Tumor mellett!)

Hát a szövettan valóban nem túl rózsás, de nem is a legrosszabb, szerintem ennek az adagnak hosszútávú etetésével és helyes (a zsákmányállathoz leginkább hasonlító) diéta megválasztásával jó eséllyel elkerülhető a kiújulás, rosszabbodás. Én ezt megfelelő immunprotectio-nak tartom, de az a jó hírem, ha bármi mást javasolnak, használnak a gyógygomba mellett (szinte) minden nyugodtan adható.

7 éves border colli B típusú lymphoma

N. Margó kérdése

Tisztelt Doktor Úr!

Csibész kutyámnál, aki márc. 2-án lesz 7 éves border colli, karácsony előtt diagnosztizálták a B típusú lymphomát a Gordius Klinikán. Máj, lép, nycs-k, csontvelő érintve volt. Kezdetektől kapja, a kemoterápia mellett, a Tumor készítményt, Vetri DMG oldatot, pre /probioticomot, FitoCanini HEPA – és BLOF Plusz-t. Az eredményei jók, a hangulat szintén. A kérdésem, meddig adhatom a Tumor gyógygombát vagy esetleg váltsak másfajtára?

 

Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza

Kedves Margo!

Ha ennyire friss eset és még talán megy is a kemo, akkor ugye kétszeres adagban javasolt a Tumor készítmény. Látom sok mindent is kap, azokról nem nyilatkozom, csak annyit, hogy nyugodtan adhatja őket együtt gyógygombákkal nincs semmi kontraindikáció.

Normál adag 1ml/10kg + 1ml/nap, tehát egy 25kg-os kutya adagja 3.5ml, ezt duplázzuk súlyos daganatbetegség idején. Amíg a kezelőorvosa szerint megnyugodott az eset, jók a leletei, tünetei.

Ekkor álljon vissza a “normál” adagra és egész nyugodtan szedje folyamatosan akár évekig. Tehát általában kb 3-6 hónap kétszeres adag után 2-3 év normál adag a javaslat ÉS a diéta nagyon fontos.

Hemangiosarcoma boxeren

N. Szilvia kérdése: 

Tisztelt Varga Doktor Úr!

Segítségét szeretném kérni 9 éves boxer kutyánk esetében, hogy mit tudna javasolni, amivel segíthetnénk az általános állapotán.

Január elején kis fogyást vettünk észre rajta, indok nélkül, így 01. 10-én orvoshoz vittük, ahol UH és röntgen alapján alapos gyanúval hemangiosarcoma betegséget diagnosztizáltak nála. (mellékelten megküldöm az ambuláns lapját és az ezen a héten készült laboreredményét)

Az elmúlt másfél évben tápot (Fressnapf – real nature) evett, azt megelőzően nyersen tápláltuk. A diagnózis után rögtön visszaálltunk húsra (most főzzük), szárított zöldségkeveréket kap kevés bulgurral, sütőtökkel. 

A kiegészítők, amiket jelenleg kap: Vetri dmg, K9 Inu extra, cbd olaj, lazacolaj, lenmagolaj, aloe vera juice, probiotikum.

Szeretnénk még a Herbalvet Tumor cseppet is kipróbálni, a fentiek és a Tumor csepp mellé ajánlana esetleg még valamit, amivel tudjuk támogatni az immunrendszerét, kicsit erősíteni? Nagyon lelassult a mozgása, rengeteget fekszik (sokszor az oldalán is, nyújtott lábakkal), többet szuszog, és úgy látom kis fájdalma is van. 

Segítségét előre is köszönjük!

 

Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza:

Kedves Szilvia!

Javaslatom: leletei alapján azonnal kezdjék etetni az Immuno Gut ÉS a Tumor HerbalVet készítményeket. Mindkettőt normál adagban. A hemangiosarcoma rendkívül rosszindulatú, már korán áttétképzésre hajlamos daganatbetegség.

1ml/10kg+1ml/nap, tehát pl 35kg kutya egyen 4,5ml Tumor és 4,5ml IG-t.

A bulgurból, sütőtökből visszavennék, a kiegészítők maradhatnak, ha hisznek bennük, de!

A kezelő állatorvos nem ajánlott fájdalomcsillapítót? Szerintem nem alig vagy mintha lehetnek fájdalmai hanem vannak.

Hiányolom a leletről az LDH, CK szinteket, de a C reaktív protein ha ilyen magas az önmagában mindent elmond és van ott más súlyos is sajnos.

Én is a félig meddig megfőtt BARF szerű belsőségekre alapozott diéta híve vagyok.

Tehát:

Dupla adag gyógygomba és fájdalomcsillapító(k).

Várjanak 2-3 hetet, kérem írjanak akkor megint, kíváncsi vagyok. Drukkolok.

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!