Az állatorvos válaszol

Folyékony gombakivonatok adagolása kisállatok számára

A zsinórmérték 1 ml / 10 kg + 1 ml mindegyik gombakészítményből, mint alapadag.

Jobb 7-10 napos bevezető időszakban kevesebbet adni, mondjuk azt a +1 ml-t nem. Ne este adjuk egyben az egészet, mert lehet, hogy nem fog elaludni utána mivel a készítmény általában kissé felpörgeti.

A felső határt jószerével a pénztárca szabja meg, mert ha a dupláját eteti ennek az adagnak se lesz semmi baja a kutyának, sőt. Szoktam súlyos esetekben javasolni, hogy ezt az adagot kétféle készítményből egyszerre fogyassza. A Sun gombás készítménynél sajnos még 3 hét után is előfordulhat, hogy nehezen tolerálja a kutya, igaz ritkán; ez hasmenésben nyilvánul meg. Ekkor maradjunk meg a kisebb adagnál hosszabb ideig. Még nem áll elég adat rendelkezésre kisállatok esetében, de az emberi fogyasztás tapasztalatai után is nyugodtan mondhatom, hogy mérgező adag nem ismert. Kicsi mennyiségeknek is van értelme és gyógyhatása az információ miatt – vannak ahol lovaknak adnak körülbelül háromszoros macska adagot sikerrel – és ahol igazán elkél a segítség ott egészen nagy adagok is nyugodtan adhatók. Ha a szervezet saját védekező rendszere még ébreszthető, akkor az az állat nagy eséllyel fel is épül.

A másik összetevője a gyógyulásnak az étrend!!!

Nem az egyéb gyógykezelések és kemoterápiák az igazán fontosak a gombák mellett, hanem a helyes étrend. Mondom ezt állatorvosként a szakma írott  szabályainak is helyenként ellentmondva. A faj igényeinek megfelelő állati fehérjére és állati zsírokra alapozott, kevés szénhidrátot tartalmazó és kevéssé feldolgozott tápanyagokat tartalmazó étrend ami értelemszerűen nem táp.

Ettől függetlenül a szükséges gyógykezelések sem nélkülözhetők általában. Az allergiák súlyos tüneteket, viszketést okozó heveny szakaszában megspórolni a szteroidokat felesleges állatkínzás szerintem is. Csak ezek a szteroidok aztán néhány hét, hónap után többnyire nyugodtan elhagyhatók, míg gyógygombák nélkül többnyire évekig sem. A kemo mellé a mellékhatások csökkentése érdekében fontos gyógygombát adagolni, tehát senkit nem akarok rábeszélni, hogy javasolt kemoterápiás kezelést hagyjon ki ha egyébként hisz benne. Többen többre megyünk és a kemoterápiák eredményei is javuló statisztikát mutatnak. A véleménykülönbség inkább a prioritás listában van. Véleményem szerint első a gyógygomba és második helyen a helyes étrend áll és minden további helyes és szükséges gyógyszer, kegyszer, beavatkozás csak a harmadik helyen állhat ezekben a krónikus belgyógyászati esetekben. Kivétel talán a fájdalomcsillapítás, mert nagy fájdalom esetén elsődleges a hatásos fájdalomcsillapítók alkalmazása.

A gyógygombák adagolása vérhígítókkal és inzulinnal együtt fokozott figyelmet, óvatosságot igényel! Jelen tudomásunk szerint minden más gyógyszerrel nyugodtan adhatók együtt.

Tegye fel Ön is kérdését!

Kisállatok egészségével kapcsolatban nem mindig könnyű a legjobb döntést meghozni. Amennyire lehetőség van rá távolból segíteni, készséggel állunk rendelkezésére.

Azoknál a helyzeteknél, ahol szükséges személyes találkozás szakorvossal, külön jelöljük. 

Kérdések és válaszok

Miért ÉDES ízűek a BIO folyékony gomba kivonatok? Tartalmaznak-e cukrot?

Az alábbiakban a HerbalVet bio gyógygomba termékek gyártója, a Naja Forest Kft. alapító tulajdonosának Szabó Nikolett blog cikkét citáljuk, a miért olyan édes, miért van tele cukorral a termék kérdésre íme itt a válasz:

A HerbalVet bio folyékony gombakivonatok édes íze a gyógyszerészeti tisztaságú glicerinnek köszönhető, amely a vivőanyag. Cukrot egyáltalán nem tartalmaz! A glicerint a cukorbetegségben szenvedő emberek, állatok is fogyaszthatják, ugyanis nincs vércukorszint emelő hatása, a diabetológusok szerint is a cukorbetegek egyetlen elfogadott édesítőszere.

Sem a vércukor szintet sem, az anyagcserét nem befolyásolja a glicerin.

 • Élelmiszerekben a víztartalom megőrzésére, oldószerként, édesítőszerként alkalmazzák.
 • cukor helyettesítése esetén kalóriatartalma lényegesen kevesebb, mint a cukoré, bár édessége csak a cukor 60%-a.
 • Mindazonáltal nem emeli a vércukorszintet, és nem tápanyaga a fogszuvasodást okozó baktériumoknak.

A glicerint többféle okból kifolyólag alkalmazzuk a termékben. Gyógyszerészeti tisztaságú, magyarországi napraforgóból előállított GMO mentes glicerint használunk, amely konzerváló (tartósítószer) és homogenizáló anyag. A liposzómás technológiához hasonlóan biztosítja a hatóanyagok eljutását a sejtekhez.

Élettani hatása, hogy segíti a hatóanyagok felszívódását a száj nyálkahártyáján keresztül, mivel minden élő sejtben megtalálható. A glicerin az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. Nincs legfelső beviteli határértéke. 

A glicerin segíti a hatóanyagok szinte 100%-os felszívódását, amit a kapszulákkal NEM lehet elérni, a gyártó ezt alá is támasztotta a Semmelweis Egyetemmel végzett kutatásban is, amely szintén igazolta a jótékony hatását mind a glicerinnek, mind pedig a gomba hatóanyagoknak! A hatóanyagok a szájnyálkahártyán és a vékonybélből közvetlenül felszívódnak, így szinte azonnal eljutnak a sejtekhez.

Be lehet adni önmagában, vagy bármilyen szilárd vagy folyékony táplálékkal keverve is a gomba kivonatokat. Az ízét és állagát a mézhez tudnánk hasonlítani, ugyanakkor egyetlen folyékony kivonatunk sem tartalmaz mézet. Kellemes, édeskés ízű (a glicerinnek és a poliszacharidoknak köszönhetően), és nem érződik ki belőle a gomba íz. A glicerin megvédi a hatóanyagokat hőhatástól, így nem okoz hatásvesztést az étel/ital hőmérséklete.

A hatóanyagok már a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódnak, ezzel biztosítva minél több hatóanyag felhasználását.

 

 

Glycerin

Megelőzés céljából is?

O. Norbert kérdése
 

Kedves Doktor úr!

Kedves Herbalvet!

 

Érdeklődnék hogy az önök által forgalmazott gyógygomba kivonatokat
megelőzés céljából is adhatom a kutyáimnak? Folyamatosan is akár vagy
kúraszerűen?  

Ha igen, mit ajánlanának?

 

Málna 7 éves Shar Pei (alapvetően probléma mentes,ritkán előforduló
bőrpanaszokkal)

Dönci 9 éves shar pei mix (kisebb
ízületi problémák)

 
Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza
 

Kedves Norbert!

Igen javasoljuk. Ehetik normál adagban akár folyamatosan is, nincs szükség szüneteket tartani, csak előnyük származhat belőle.
Én az Allergy terméket javaslom, mert említette a bőrpanaszokat. Ha folyamatosan eteti fél év, egy év után érdemes váltani mondjuk az Immuno Gut egy nagyon jó második választás stb.
Engedjen meg egy hasonlatot.
Ha kérdezik, hogy melyik kocsit választaná a Renault, a Peugeot és a Citroen közül? Mit válaszol? Mindhárom szgk, francia, modern stb. Azért van köztük némi különbség.
De ha az a kérdés, hogy gyalog menjen vagy valamelyik autóval, az már mindjárt más.
Hát az egészséges kutya immunrendszerének bármelyik termékünk egyik a márkás francia kocsik közül, nélküle meg ugye marad az immunrendszer “gyalog”.

Cukorbetegség

K. Zoltán kérdése
 

Kedves Doktor úr!

Cukorbetegségre mit ajánlana?

 
Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza
 

Kedves Zoltán!

Cukorbetegségre az Obese terméket ajánlom.

Részletesebben olvashat róla itt.

Készítmény vérszegény és vese beteg kutyának

G. N. Zsuzsa kérdése
 

Tisztelt Doktor úr!

Hol található ez a hely? Vérszegény és vese beteg kutyának tudna-e ajánlani bármit ? Nincs ilyen készítmény vérszegény kutyáknak?

 
Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza
 

Kedves Zsuzsa!

herbalvet.hu a weblapcím ahol rendelhet. 9099 Péren vagyunk egyébként. Alapvetően vesebeteg és vérszegény kutyáknak is tudjuk javasolni, leginkább a Cordyceps és azok keverékei jönnek szóba. Persze ennyi információ kevés, így nehéz többet mondani.

Az  címre írjon részletesebben ha gondolja.

Macska pajzsmirigy túlműködés

K. Zsuzsa kérdése
 

Tisztelt Doktor úr!

A cicánknak pajzsmirigy túlmködése van. 16 éves. A kezelő orvosával egyetértésben egyenlőre nem kap gyógyszert. Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan gomba készítményük, amely segíthet a problémán, mint alternatív kezelés.

 
Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza
 

Kedves Zsuzsa!

Igen van. Pajzsmirigy probléma esetén két gombafajt szokott említésre kerülni. A Cordyceps és a mandulagomba (Agaricus). Van egy keverék Immun Max néven ami mindkettőt tartalmazza és még Reishit is. Tekintve, hogy a cica már 16 éves és nem kap más kezelést jelenleg, feltétlen ajánlom ezt a terméket napi használatra. Átmeneti hozzászoktató 1-2 hetes alacsonyabb dózis mellett.

https://herbalvet.hu/gyogygombak/immun-max/

Tüdőáttét

Sz. Judit kérdése
 

Tisztelt Doktor Úr!

12 éves ó német juhászkutyánknál 12 napja mellkas rtg alapján szabad mellüri folyadékot és tüdőáttétet diagnosztizáltak . Vizhajtót kapott, (furosemid), állandóan hányt, nem tudott mozogni. Néhány napja találtam rá a Tumor cseppekre, azt kapja. Pár nap elteltével kicsit bizonytalanul, de el kezdett mozogni, az étvágya is megjavult, de sajnos újra kihányja a táplálékot, és a vizet is leginkább mozgás után, de fekve is öklendezik. (Évek óta Barf étrendet kap, most már darálom neki a húst és a belsőségeket, hogy könnyebben felszívódjon).

Hogyan tudnám ezt a hányást megszüntetni? Sokat fogyott, le van gyengülve, mégis a diagnózis óta azért javult az állapota, bizakodóak vagyunk. Van még valami, ami segítene neki?
Köszönöm a válaszát.
 
Dr. Varga Miklós, HerbalVet válasza
 

Cerenia inj. megszünteti a hányást 24h-ra. Ilyen esetben én ezt szoktam adni akár heti 3-4 alkalommal, amíg nem rendeződik. Van tablettában is, ha fel tud szívódni (nem hányja ki) általában hatásos, de irgalmatlan drága.

Minden 10kg-ra 1ml+1ml a normál adag a Tumor készítményből. Tehát pl 30kg-os kutya 4ml/nap.

Daganatterápia idejére ennek a duplája a javasolt adag: 2x4ml/nap egy 30kg-os kutyának.

Tüdőáttét, fulladozás esetén én Cordyceps gombát javaslok a Tumor készítmény mellé. Mindegyikből a normál adagot.

Pár nap alatt sokat javult? Kérem írjon róla később is. Drukkolok.

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!