Shiitake (Lentinula edodes)

shiitake
Shiitake

A shiitake, egy Kelet-Ázsiából származó gyógyhatású ehető gomba, amelyet a hagyományos gyógynövény-gyógyászatban évezredek óta használnak.

A shiitake gombának erős daganatellenes hatása van. Kiváló A, B, C és D vitamin forrás valamint tele van olyan fontos ásványi anyagokkal is mint a vas, kálium, calcium, magnézium, mangán, vas, réz, cink, szelén. Alacsony a kalóriatartalma, magas diétás rost és fehérje tartalma. Több életfontosságú aminósav mint a lizin, arginin, metionin, vagy a fenilalanin a szervezet számára jól hasznosítható formában fordul elő benne.

A Lentinula edodes fajhoz tartozó shiitake gombák l-ergothioneint és immunerősítő poliszacharidot, lentinánt tartalmaznak.. A poliszacharidok fokozzák a peritoneális makrofágok fagocitotikus aktivitását, azaz a szervezet gyulladásgátló és daganatgátló tulajdonságait.

A gombából kivont béta glukánról, a lektinenről kimutatták, hogy aktiválja az immunglobulinokat, a természetes ölősejteket (Natural Killer Cells) így  az immunrendszer felébresztésével a szervezet a tumor sejtek ellen fordul. A poliszacharidok fokozzák a peritoneális makrofágok fagocitotikus aktivitását, azaz a szervezet gyulladásgátló és daganatgátló tulajdonságait.

Főbb  hatásai röviden:

Gomba es vírusellenes hatás
Rákellenes, immunmoduláns hatás
Májvédő, szabályozza a koleszterin, zsíranyagcserét,
Támogatja a bélflóra működését.

A shiitake gomba előnyös tulajdonságai akkor a legjobbak, ha más gyógygombákkal kombináljuk. Például egy Reishi, Shiitake és Maitake gombát tartalmazó étrend-kiegészítő segíti a leghatékonyabban háziállatának metabolizmusát.

7 515 Ft18 690 Ft
7 515 Ft18 690 Ft
7 515 Ft18 690 Ft
0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!