Bodorrózsa por FitoPatika

Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, védi az ereket.

2 770 Ft3 870 Ft

Baktérium-, gomba- és vírusellenes, hatékonyan segíti távoltartani a külső parazitákat. Minden korban javasoljuk a használatát. A bodorrózsa erősíti kedvence immunrendszerét!

További információk

Kiszerelés

, ,

A bodorrózsa por étrendkiegészítő kutyáknak.

Kiváló immunerősítő, baktérium-, gomba– és vírus ellenes is.  Segíti a máj és a hasnyálmirigy munkáját.

Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonsága is ismert. Megtaláljuk benne a Quercetin, rutin és egyéb flavonoid tartalma miatt hatásos antioxidáns amit kutyákon főleg az allergiás tünetek enyhítésében és a köhögéses időszakokban hasznos. Védi az ereket, segít megelőzni az érelmeszesedést. Flavonoid tartalma az allergiás és köhögéses időszakokon segít. Ekcémás bőrpanaszok kezelésére is alkalmas. Segít eltávolítani a nehézfémeket a szervezetből, segítve a méregtelenítési folyamatokat.

Mikor javasoljuk a használatát?

 • Immunerősítésre minden életkorban
 • Betegségek megelőzésként vagy a lábadozási időszakban
 • Allergia kiegészítő kezelésére
 • Ekcéma kiegészítő kezelésére
 • Külső paraziták ellen kiegészítő védelemre

Rendszeres használata segít távoltartani a szúnyogokat és a kullancsokat is! Rendszeres használata megváltoztatja az állat természetes szagát, illatát, amit mi emberek észre sem veszünk, de a külső parazitákat irritálja ezért elkerülik.

A bodorrózsa mediterrán növény, jellegzetes nagy virágának gyűrött krepp papírhoz hasonlító szirmaiból állítják elő azt az étrendkiegészítőt, amit elsősorban felső légúti megbetegedések kezelésére ajánlanak. Vírusos, gombás és baktériumos fertőzések leküzdésében is támogatja a szervezetet, sőt olyan esetekben is jótékonyan és eredményesen hat, amikor a szervezetnek elhúzódó, szövődményekkel járó, rendkívül ellenálló fertőzésekkel kell szembenéznie. Gyulladást okozó megbetegedések esetén stabilan védi a sejteket és szöveteket a károsodástól, mivel hatékonyan képes kiválasztani a toxinokat és további patogén anyagot a szervezetből.

Adagolás: 2 g/ 10 testtömeg kilogrammonként.
Folyamatosan és kúraszerűen is adhatod kutyádnak!
Minden életkorban!

Figyelem! A termék takarmány-kiegészítő és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést!

Bodorrózsa

Kevesen ismerik pedig human vonalon már évezredek óta használják. Legutóbb a Covid járvány idején volt hatalmas érdeklődés és forgalomnövekedés a piacokon a bodorrózsa iránt, nem is véletlenül. Ahogy nem véletlenül nyerte el a bodorrózsa az „Európa gyógynövénye” megtisztelő címet sem 1999-ben. Az emberi szervezetre gyakorolt sokrétű gyógyhatása miatt már az ókorban is széles társadalmi körben alkalmazták sikerrel betegségek gyógyítására és megelőzésére is. Kísérletekel igazolt, hogy a Cistus incanusCistus creticus és Cistus monspeliensis bodorrózsa-fajnál erős antivirális és antibakteriális hatást fedeztek fel. A növény az általunk ismert cserzőanyagok magas koncentrációjából adódó jelentős polifenol-tartalom megakadályozza  a vírusok bejutását

Bodorrózsa, Cistus incanus
Bodorrózsa, Cistus incanus

a sejtekbe, aminek következtében a növény gátolja a vírusok szaporodását.

A laboratóriumi kísérletek során eddig 733 kémiai összetevőt azonosítottak benne, ebből 397 terpént, 162 fenilpropanoidot, 24 szénhidrogént, 35 zsírsavat, 36 karbonilvegyületet, valamint 18 fitohormont. Ezenkívül a bodorrózsa kivonatát magas kalcium-, a magnézium-, cink- és a vastartalom jellemzi.

2007-ben a németországi Friedrich-Loeffler Immunológiai Intézet kutatói kísérleti eredményekkel támasztották alá, hogy a Cistus incanus bodorrózsa kivonata antivirális hatást képes kifejteni madárinfluenza (H7N7) ellen. 2009-ben egy berlini kísérlet során újfent megállapításra került, hogy a bodorrózsa polifenol-tartalmának köszönhetően erős antivirális és antibakteriális hatással rendelkezik.

Az eddigi kutatási eredmények alapján a Klinika vezérigazgatója kifejtette, hogy a mediterrán bodorrózsában található speciális hatóanyag koncentrált formában olyan polifenolokat tartalmaz, amelyek az új koronavírus semlegesítésének folyamatában a vírusok felszínén lévő fehérjék élettevékenységét gátolják, ezáltal a vírus nem tud bejutni a sejtekbe.

Összetétel: 100% bodorrózsa por

Nyershamu <10 %, nedvességtartalom: 8,23%

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!