Folyékony gombakivonatok adagolása kisállatok számára

A zsinórmérték 1 ml / 10 kg + 1 ml mindegyik gombakészítményből, mint alapadag.

Jobb 7-10 napos bevezető időszakban kevesebbet adni, mondjuk azt a +1 ml-t nem. Ne este adjuk egyben az egészet, mert lehet, hogy nem fog elaludni utána mivel a készítmény általában kissé felpörgeti.

A felső határt jószerével a pénztárca szabja meg, mert ha a dupláját eteti ennek az adagnak se lesz semmi baja a kutyának, sőt. Szoktam súlyos esetekben javasolni, hogy ezt az adagot kétféle készítményből egyszerre fogyassza. A Sun gombás készítménynél sajnos még 3 hét után is előfordulhat, hogy nehezen tolerálja a kutya, igaz ritkán; ez hasmenésben nyilvánul meg. Ekkor maradjunk meg a kisebb adagnál hosszabb ideig. Még nem áll elég adat rendelkezésre kisállatok esetében, de az emberi fogyasztás tapasztalatai után is nyugodtan mondhatom, hogy mérgező adag nem ismert. Kicsi mennyiségeknek is van értelme és gyógyhatása az információ miatt – vannak ahol lovaknak adnak körülbelül háromszoros macska adagot sikerrel – és ahol igazán elkél a segítség ott egészen nagy adagok is nyugodtan adhatók. Ha a szervezet saját védekező rendszere még ébreszthető, akkor az az állat nagy eséllyel fel is épül.

A másik összetevője a gyógyulásnak az étrend!!!

Nem az egyéb gyógykezelések és kemoterápiák az igazán fontosak a gombák mellett, hanem a helyes étrend. Mondom ezt állatorvosként a szakma írott  szabályainak is helyenként ellentmondva. A faj igényeinek megfelelő állati fehérjére és állati zsírokra alapozott, kevés szénhidrátot tartalmazó és kevéssé feldolgozott tápanyagokat tartalmazó étrend ami értelemszerűen nem táp.

Ettől függetlenül a szükséges gyógykezelések sem nélkülözhetők általában. Az allergiák súlyos tüneteket, viszketést okozó heveny szakaszában megspórolni a szteroidokat felesleges állatkínzás szerintem is. Csak ezek a szteroidok aztán néhány hét, hónap után többnyire nyugodtan elhagyhatók, míg gyógygombák nélkül többnyire évekig sem. A kemo mellé a mellékhatások csökkentése érdekében fontos gyógygombát adagolni, tehát senkit nem akarok rábeszélni, hogy javasolt kemoterápiás kezelést hagyjon ki ha egyébként hisz benne. Többen többre megyünk és a kemoterápiák eredményei is javuló statisztikát mutatnak. A véleménykülönbség inkább a prioritás listában van. Véleményem szerint első a gyógygomba és második helyen a helyes étrend áll és minden további helyes és szükséges gyógyszer, kegyszer, beavatkozás csak a harmadik helyen állhat ezekben a krónikus belgyógyászati esetekben. Kivétel talán a fájdalomcsillapítás, mert nagy fájdalom esetén elsődleges a hatásos fájdalomcsillapítók alkalmazása.

A gyógygombák adagolása vérhígítókkal és inzulinnal együtt fokozott figyelmet, óvatosságot igényel! Jelen tudomásunk szerint minden más gyógyszerrel nyugodtan adhatók együtt.

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!