Azt azért megnézném hogyan adod be ezt Rudinak…

Mondta egyik ismerősöm mikor beszélgettünk és meséltem, hogy ezeket a gyógygomba kivonatokat a kutyák általában szeretik, ha csak az üres tányérjára spriccented is 20-ból 19 kutyus szívesen felnyalja.

Aztán kiderült, hogy Rudi egy cica. Mit cica? Termetes kandúr. Bizalmatlan, nem támadó, a szeretett gazdi jelenlétében még azt is megengedte fensőbbséges gőggel, hogy a szájüregébe fecskendezzem az adagot. Megtelt a szájüreg, tartotta egy ideig, majd ahelyett, hogy lenyelte volna egy prüszkölés kíséretében ránk ürítette a teljes adagot olyan ügyesen, hogy mind a hármunk teljes ruhatárát cserélni kellett. (Gazdi, állatorvos, asszisztens.) Hát ilyen is van. Rudi Forl-os macska volt, ez fog felszívódási zavar. A fogdentin állományának felszívódásával járó kórkép, sajnos mostanában eléggé divatos, senki sem tudja mi okozza. Egyesek genetikai hátteret gyanítanak, szerintem inkább immunológiai, mindegy is. Addig addig fogy a dentin a fogak belsejéből, míg maradnak a lecsupaszított erek, idegek és ez fájdalmas. Röntgennel lehet jól diagnosztizálni és mivel fog nélkül lehet élni, sajnos a súlyos állapotban lévő fogakat ki kell húzkodni.

Akkor semmit se lehet tenni ellene? De, szerintem sok mindent lehet és kell tenni még akkor is, ha nem tudjuk meggyógyítani. Meggyőződésem, hogy pl.: a gyógygomba kivonatok adagolása esetleg egy újragondolt diétával lassítja vagy megállítja a folyamat előrehaladását ha a cementet újra nem is építi. Emellett, gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók adagolása szükséges. Fontos, hogy ne hagyjuk szenvedni az állatot. És még más is fontos lehet. Ma még sajnos nincs elég tapasztalat a gyógygombák Forl-os macskán történő alkalmazásának eredményeiről amit egyébként az is nehezít, hogy nekik bármit nehéz szájon át applikálni a fájdalom okán.

Nézzük meg közelebbről mi is az a HerbalVet Metabolic készítmény amit merénylet gyanánt próbáltunk Rudiba pumpálni. A három gyógygomba keveréke – a maitake (Grifola frondosa), a shiitake (Lentinula edodes) és a reishi (Ganoderma lucidum) – széles körben használt gomba az alternatív gyógyászatban. A bennük található bioaktív vegyületek támogatják az immunrendszer működését, és számos egészségügyi állapot esetén is jótékony hatásúak, a NÉBIH által gyógyhatású termékként nyilvántartásba vett készítmény. Ez a három faj fenomenális gyógyító potenciállal rendelkezik, együtt adva pedig egymás jótékony hatásait még fel is erősítik. Szinergista hatás. Ezekről a gyógygombákról azt állítják, hogy javítják a szív egészségét; a vírusok, baktériumok és gombák elleni küzdelemben is hatásosak; gyulladáscsökkentő és allergia ellenes hatásuk van, segítenek egyensúlyban tartani a vércukor szintet; és támogatják a szervezet méregtelenítő mechanizmusait. A gyógygombák biológiailag aktív vegyületeinek hatékonysága az immunsejtek modulálásában szerkezeti sokféleségüknek és változékonyságuknak köszönhető.

A gyógygombák bioaktivitása kemoterápia mellett alkalmazva is különösen előnyös. A gomba poliszacharidjai megakadályozzák az onkogenezist, közvetlen daganatellenes hatást mutatnak különféle allogén és szingén daganatokkal szemben, és úgy gondolják, hogy megakadályozzák a tumor áttét kialakulását. A gombákból származó poliszacharidok nem közvetlenül támadják meg a rákos sejteket, hanem a gazdaszervezetben különböző immunválaszok aktiválásával fejtik ki daganatellenes hatásukat. A poliszacharidok daganatellenes hatása ép T-sejt-komponenst igényel; aktivitásukat egy csecsemőmirigy-függő immunmechanizmus közvetíti. A három adaptogén gomba – a maitake, a shiitake és a reishi – sok egymást átfedő tulajdonsággal rendelkezik; ebben a cikkben azonban megpróbáljuk megkülönböztetni őket egymástól.

A japánok Maitake-nek hívják, szó szerint “táncoló gombának”, és szinte az összes szupermarketben megtalálható az egész országban hagyományos kínai és japán herbológiában adaptogénként, illetve a megváltozott szervrendszerek normalizálását segítő eszközként tartják számon. A japánok többsége rendkívül vonzónak találja ízét és állagát, az immunrendszer erősítésére használták. Beszámoltak arról, hogy képes szabályozni a vérnyomást a vérzsírokat, (a koleszterint, a triglicerideket és a foszfolipideket) és segíthet a fogyásban. A Maitake gazdag ásványi anyagokban (például káliumban, kalciumban és magnéziumban), különféle vitaminokban (B2, D2 és Niacin), rostokban és aminosavakban. A maitake immunaktivitást fokozó hatóanyagát az 1980-as évek végén a béta-glükán fehérjéhez kötött poliszacharid vegyületként azonosították.

A Shiitake-t több mint 1000 éve termesztik Távol Keleten. Évszázadok során kiderült, hogy a gomba nemcsak táplálékként, hanem felső légúti betegségek, rossz vérkeringés, májproblémák, kimerültség és gyöngeség ellen is gyógyír, életenergia-fokozó. Azt is hitték, hogy megakadályozza az öregedést. A shiitake gombák gyógyászati előnyeit, leginkább daganatellenes tulajdonságait vizsgálták. Ezek a vizsgálatok a lentinán poliszacharidot, egy (1-3) béta-D-glükánt is azonosították, mint a daganatellenes hatásokért felelős hatóanyagot. Japánban a shiitake gombából kinyert, az immunrendszert erősítő lentinánt hivatalosan is gyógyszerként használják embereken.

A Reishit több mint 2000 éve a hagyományos kínai gyógyászat legjobb gyógynövényeként tartják számon holott gomba. Dinamikus antioxidáns hatása és immunstimuláló hatása miatt a reishit nagyra értékelik és még mindig ez a legfontosabb és a legtöbbet kutatott “gyógynövény”. Sok száz tudományos és orvosi vizsgálat eredménye alátámasztja a “tradicionális kínai orvoslás” egészségre vonatkozó állításait. A Reishiben több mint 200 biológiailag aktív összetevőt és egyedülálló vegyületet azonosítottak. A reishi az interferon, az interleukinek, a tumor nekrózis faktor, a Natural Killer Cells (természetes gyilkos sejtek), a T-limfociták és a daganatba beszűrődő limfociták erős aktivátora. A Cancer Research UK megerősítette, hogy a reishi hatóanyagai jelentősen megnövelik a makrofágok hatását, ami fokozott reakciót eredményez az idegen sejtekkel szemben, legyen szó baktériumokról, vírusokról vagy daganat sejtekről.

 A maximális haszon elérése érdekében a Metabolic bio gombakivonat folyékony és kitinvázmentes ami azért fontos, mert a Reishi nagyon szívós, fás szárú gomba, és a nyers biomassza nagyon nehezen emészthető. A Metabolic gyógygomba kivonatban egy kétfázisú kivonatolási technikának köszönhetően a Reishi vízben és alkoholban oldódó hatóanyagai egyaránt megtalálhatóak.  A Reishi az egyetlen ismert forrása a ganodersavként ismert triterpének csoportjának, amelyek molekulaszerkezete hasonló a szteroid hormonokhoz.  A triterpének kiemelkedő bioaktivitási tulajdonságokkal rendelkeznek.  Az adaptogén, antiallergén, anti-oxidációs, hepatoprotektív (májvédő), vérnyomáscsökkentő, koleszterincsökkentő, valamint a vérlemezkék aggregációját megakadályozó hatás a triterpének jelenlétének köszönhető.

Gátolja az angiogenezist (az artériás erek képződését, amelyek tápanyagot adnak a daganatnak) és indukálja és fokozza a tumor apoptózisát (indukált és spontán sejthalál).

Számos kutatási tanulmány határozottan azt sugallja, hogy a rendszeres, hosszan tartó fogyasztás jelentősen csökkenti a rák előfordulását. – Azért ez nemcsak Rudinak, de a cicák gazdáinak saját egészségük szempontjából is fontos információ lehet!

Biztosítsa kedvencének

0
  Az Ön kosara
  Az Ön kosara üres.Vissza a webáruházba
   Szállítási díj kiszámítása

   Weboldalunk sütiket használ.

   Kérjük, olvassa el nyilatkozatainkat weboldalun további használatához!